Den moderne baggårdspuma

Populærmusikken i Danmark har på mange punkter mistet sin integritet, til fordel for en Medina inspireret tilgang (red. der igen er inspireret af de amerikanske forbilleder). Men midt i tristessen kommer der med jævne mellemrum et band eller en kunstner, der tænder et lys i mørket og giver et glimt af håb. Dette er selvklart en grov fortegnelse, dog med en god portion sandhed i. Heldigvis for os musikfans, er kvaliteten generelt ret høj hos dem der stikker deres upolerede ansigter frem fra mørket. I denne ombæring vil jeg fremhæve Frank Ziyanak, en voksen mand der har en lang og broget karriere bag sig, men med en umiddelbart lys fremtid. Han har lavet Garage rock med Death to Frank Ziyanak og electro clash med The Wong Boys (se dem i aktion i nedenstående Youtube klip), begge bands kendetegnet ved en in your face attitude og gode melodier. For 2 år siden havde han færdigmixet sit tredje solo-udspil og det var egentlig klar til udgivelse, men det blev stoppet, da en ærlig Frank Ziyanak ikke længere følte han kunne stå inde for musikken. Han brugte derefter de efterfølgende 2 år som fuldtids tatovør (se eksempler på hans tattoos her). Et så friskt og modigt valg, at det må give en omgang applaus.

I går mandag kom så den længe ventede opfølgende plade ‘Familie Før Musik Før Penge’. En plade der bliver beskrevet, som en moderne version af John Mogensens musik. Det er i mine ører lige, at stramme skruen en anelse. Tag ikke fejl, albummet er et rigtig fint og modent album, med nogle endog meget ærlige tekster. Men John Mogensen referencen i musikken kan jeg ikke ane. Referencen bliver mere klar, når man kigger på personen Frank Ziyanak, der i årerne inden sin datters fødsel (red. hun er 4 år) var kendt som en rigtig rock’n’roller. Dertil kan teksterne også danne base for en sammenligning, da begge kunstnere er/var særdeles bramfri og hudflettende ærlige. At han er en kunstner der besidder en stor integritet, kan ses i hans valg af plade release – afholdte en koncert, hvor indgangen gik ubeskåret til Børnehjælpsdagen. Dette selvom vi har med en kunstner at gøre, der ikke vælter sig i mammon. Frank Ziyanak får mine varmeste anbefalinger, med håb om at du støtter denne “skjulte” danske kunstner i hans stille virke (‘Familie Før Musik Før Penge’ koster kr. 72,00 på iTunes). Her kan du høre anden singleskæring ‘Gør Det For Dine Børn’:

One thought on “Den moderne baggårdspuma

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s