Mandagshjørnet

Efter weekendens P3 Guld show må alle danske musikelskere føle sig godt og grundigt taget i røven. Sikke et misk mask af et show, pænt personificeret ved aftenens lidt for selvpromoverende værter Esben Bjerre og Peter Falktoft, bedre kendt som radioværterne på Monte Carlo. De formåede at snakke, snakke og snakke sig igennem et musikalsk line-up af den slags, der kan få et kolik ramt spædbarn til at falde trygt i søvn. Hvis P3 Guld er hjerteslaget for dansk musik, må patienten siges at være stendød!

Heldigvis skal man ikke have sit øre særlig længe placeret på jernbaneskinnerne for, at høre lyden af et spændende musik Danmark. Et musik Danmark der ikke tæller Nik & Jay, Ukendt Nummer eller gud ved hvilken søvndyssende og ligegyldig kunstner, der ellers måtte være. Iceage er allerede i fuld gang med, at gøre sig selv heldigt bemærket i bl.a. USA og England. De har fundet en niche indenfor neo-punken, som de mestrer til fulde – glæder mig meget til at følge dem i de kommende år. På den dansksprogede scene har stilstanden nærmest været larmende. Ikke siden Michael Simpson debuterede med ‘Os 2 + lidt Ro 2002’ har lyrikken været frisk og tillokkende, måske med undtagelse af Jonas Breum (red. dette er en grov fortegnelse, da jeg bevidst ikke inkluderer f.eks. hip-hop’en – læs: Malk de Koijn). I år skal det blive anderledes, det kan jeg mærke i mit gamle lyriske hjerte. Den unge Karl William udgiver en hel langspiller, hvilket allerede har tiltusket sig en del positiv opmærksomhed, og med rette! Ud fra de få numre der er udgivet kan man snildt ane, at han har et godt og spændende greb om det danske sprog. I tillæg er det musikalske bagtæppe virkelig dragende, ja vi snakker nærmest om et internationalt kirurgisk snit fra den unge mand. Lyt til hans ‘Kostumeramt’ og fortæl mig om jeg ikke har ret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s