Øjeblikkets top 3

Efter en uge med en selvvalgt konstant eksponering for ny musik, har jeg sat mig selv den nærmest umulige opgave, at udvælge 3 hurtige musikalske bekendtskaber der er værd at bide ekstra mærke i (red. begrænsningens svære kunst).

Jeg vil starte med en 19 årig englænder, der går under det glimrende kunstnernavn King Krule (red. svær reference til Elvis filmen King Creole). Han laver musik der er endog meget svær at klassificere, veje eller putte i en genreboks. Der er reminiscencer af post-Punk, Ska, Jazz fusion, Trip-Hop og old school Rock and Roll, alt sammen rørt godt og grundigt sammen i en meget serveringsklar cocktail. Nedenstående nummer (red. A Lizard State) er taget fra sidste års debut 6 Feet Beneath the Moon, et album der er en gennemlytning værd.

Næste levende billede er et 10 år gammelt amerikansk band ved navn The War on Drugsder har levet en relativt stille eksistens udenfor staterne indtil dette års udgivelse Lost in the Dream (Skandinavien og England har nærmest ageret hjemsted for godt salg). Albummet har kun været på gaden siden d. 18 marts, men jeg kan allerede nu proklamere, at det vil være at finde på mange musikjournalisters toplister når året er omme. Det er en solid skive der ikke er bange for skamløst, at referere de musikalske forbilleder, såsom My Bloody Valentine, Sonic Youth, Slowdive m.fl. Dette kan høres i nummeret Disappearing (hør og se nedenfor) – en øvelse i æterisk rock.

Det sidste skud jeg har i bøssen er Colin Stetson. En del kender ham ikke rigtig for hans eget ouvre, men derimod hans medvirken i produktioner fra Arcade Fire, TV on the Radio, Bon Iver, Tom Waits og Feist. Han håndterer et bredt udbud af blæseinstrumenter, dog er hans foretrukne våben en saxofon. Sidste år udgav han, i mine øjne, et af årets fornemmeste plader New History Warfare Vol. 3: To See More Light, der både formåede at have et enkelt musikalsk udtryk kombineret med meget komplekse melodistykker og en helt igennem gennemført stemning og klang. Som det kan læses i pladens titel er dette tredje del af hans New History Warfare, en rejse han startede i 2007, med en opfølger i 2011 og som ved Volume 3 er nået sin hidtige kunstneriske kulmination. Forkælelsen jeg har til dig er nummeret To See More Light, godt og vel 13 minutters ren orgastisk ekstase – enjoy!

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s